We vertrekken bijna - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Joyce Warmerdam - WaarBenJij.nu We vertrekken bijna - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Joyce Warmerdam - WaarBenJij.nu

We vertrekken bijna

Door: Joyce

Blijf op de hoogte en volg Joyce

08 April 2008 | Nederland, Amsterdam

Aanstaande zaterdag is het dan zo ver!! Tyssyna en ik vertrekken naar Ghana.
Midden in de nacht (03.35), op zondag 18 april, komen we aan in Ghana op het vliegveld in Accra. Daar worden we opgehaald en naar ons hostel voor die week gebracht. In de eerste week maken we wat kennis met het land: waar kan je het beste geld wisselen, waar kan je naar toe voor medische zaken, maar ook kennismaken met het land, de cultuur, de mensen en de warmte.

Na deze week gaan we voor een week naar een gastgezin in Accra of in de buurt hiervan. In deze werk volgen we een aantal workshops: dans, muziek, cultuur en een Ghanese taal (Twi).

Na twee weken begint dan het echt avontuur. Vanuit het zuiden vertrekken we naar het noorden naar het kleine plaatsje Kpasenkpe, waar ons project is.
Dit plaatsje ligt ongeveer 30 mile ten westen van Walewale (een klein plaatsje waar bijvoorbeeld wel een supermarkt is).
Vanuit onze verblijfplaats is het ongeveer 60 mile naar Bolgatanga en 100 mile naar Tamale. In deze grotere plaatsen moeten we zijn voor de bank, het ziekenhuis en bijvoorbeeld een internetcafé (het kan soms dus even duren voordat er weer een bericht op de site komt te staan!)

Onze werkplek is het Wuti Orphanage. In dit weeshuis wonen 28 kinderen in de leeftijd van 1 tot 15 jaar. Aan het weeshuis is een basisschool en een dagverblijf verbonden.
Tijdens onze werkdagen zullen we veel bezig zijn met de dagelijkse verzorging van de kinderen, activiteiten doen met de kinderen, Engelse lesgeven, waar nodig ideeën en activiteiten aandragen om op het gebied van het welzijn van de kinderen (mentaal, lichamelijk, etc) dingen te verbeteren, etc.

Tijdens deze periode wonen we bij het projectleider, Joseph (43), van het Wuti Orphanage. Tevens wonen Ruth (39), Emmanuel (19), Racael (15), Joana (11), Hager (3) en Patrica (21) daar. Hoe alle (familie)banden lopen is voor mij nu nog niet duidelijk.
We hebben daar een eigen slaapkamer, met een bed. Het huis heeft elektriciteit, dit soms met een generator. Er is geen stomend water. Het water wordt uit waterputten en bronnen gehaald. Warm water is aanwezig door dit te koken. Wel kunnen we onze wc door trekken, iets wat toch wel heel erg fijn is.

Verder is het nog een beetje een verassing hoe het er in de praktijk allemaal uit ziet! Ik zal jullie de komende maanden zo veel mogelijk op de hoogte houden van alle ontwikkelingen en indrukken!!!!

• 08 April 2008 - 10:50

Mieneke:

Nog 4 nachtjes slapen...!!!!
    xxxx

• 08 April 2008 - 13:39

Elly Nelis:

Hallo Joyce,
    Hartstikke spannend hoor, we zullen je hier aan het thuisfront volgen op je avontuur.
    Maak er wat moois van en vooral genieten he van zo'n bijzondere reis. fantastisch. XXXXX

• 09 April 2008 - 17:27

Ruud:

Maar eerst drinken we morgen nog een paar biertjes :)

• 09 April 2008 - 17:48

Mieneke:

waarschijnlijk wel meer dan een paar!!!
    je moet er natuurlijk wel 4 maanden op kunnen teren!!
    xx

• 10 April 2008 - 11:07

Deb:

Morgen is het zover! Vier maanden zonder een potje kaarten, haha!
    Ik wens je heel veel plezier en succes!!!
    Tot morgen!

XXXX (4x he)

• 12 April 2008 - 13:37

Milou:

ik hou van jou!!! spannend, mis je.. je kreeg nog een bericht je van Patrica met nog veel plezier en geluk!!!

xxjes je kleine zus