Echt ff heftig!!!!
Door: Joyce
Blijf op de hoogte en volg Joyce
05 Juni 2008 | Ghana, Accra
In het ziekenhuis aangekomenknapte hij gelukkig al snel op en werd langzaam weer het jongetje zoals we hem kennen. Madame Rose (de moeder van het huis), haar dochter Jennifer en Madame Martha kwamen met zijn drieen kijken hoe het met hem ging. Ze waren erg geschroken van zijn toestand. Waarschijnlijk heeft hij een behoorlijke malaria te pakken en hebben veel medicijnen voor hem meegekregen. Morgen moeten we terug naar het ziekenhuis voor de uitslag.
De hele situatie maakt je erg kwaad: dit jongentje had gerust dood kunnen gaan op het bankje als er niet eerder iets gebeurt was. Sowieso wordt er in het weeshuis voornamelijk door de vrijwilligers met een kind naar het ziekenhuis gegaan. Ook de wonden van de kinderen zijn hier altijd erg geinfecteerd en hebben vaak een hele bobbel onder de huid. We zijn dus vaak bezig met het schoonmaken van deze wonden, want niemand doet er iets aan!
Gelukkig hebben we ook nog andere dingen meegemaakt! :-)
Maandag (2 juni) zijn we na het werk op bezoek geweest in Fette, bij Pastor Charlie (een Amerikaan). Hij heeft een heel dorpje gebouwd voor weeskinderen, met een school waar alle kinderen uit de omgeving naar toe komen met een heuze Amerikaanse schoolbus. Het complex heet 'The village of hope' en is echt indrukwekkend mooi om te zien! Prachtige gebouwen, een bibliotheek, computers met internet, etc. We spreken af om nog eens langs te komen en volgende week (als we tijd hebben) hun te helpen met een project in de buurt.
Ook zijn we zijn deze week druk bezig geweest met (ja daar is ie weer!!) de carpenters en voor het schoolreisje. Maandagavond hebben we flick onderhandelt met op de busplaats om voor een goede prijs een bus te krijgen waar z'n 50 kinderen en 10 volwassenen inpassen. Die bus is niet zo groot als je hem in Nederland zou verwachten, want de trouwe lezers weten dat er in Afrika veel meer mensen in een busje passen dan in Nederland.
De 'nieuwe' carpenter had dinsdag 1 kast af die we even gingen keuren. Bij zijn werkplaats aangekomen barste er een verschikkelijke tropische bui los, dus we hebben er wel even gezeten! De kast was goed gekeurd en hebben hem de opdracht gegeven om de rest ook te maken. Nu alleen nog even de probelemen met de oude carpenter oplossen, maar dat zal vast goed komen! ;-)
Toen de bui bijna over was zijn we (met een regenponcho boven ons hoofd) op naar de markt gegaan om eieren, bananen, koekjes, etc te kopen voor het schoolreisje van woensdag. We gingen naar de grote markt die echt indrukwekkend groot was: hier gaan we vaker naar toe!
's Avonds hebben we flink eieren staan bakken met onze hostmoeder en broer en hebben we 50 broodjes staan voorbereiden. We stonden tot laat in de keuken!
Woensdag was het dan zo ver: het schoolreisje! De kinderen vroegen al de hele week: 'Madame, op woensdag gaan we toch???'
Natuurlijk was alles weer een uur te laat (de bus, de kids) maar dat zal zo blijven! 's Ochtends stonden er meer kinderen dan we op school hadden bij de bus en die wilde natuurlijk allemaal mee. Gelukkig waren we hier op voorbereid en hadden een namenlijst gemaakt! Toen iedereen eindelijk zat en er even gebeden was konden we op naar het strand. In de bus was het al een groot feest de kinderen zongen gospelliedjes. De kinderen genoten erg van de zee en het zand. Sommige kids waren in eerste instantie erg bang van het water. Een meisje klemde zich zo met haar benen om me heen dat het gewoon zeer deed! Later genoot ook zij van het water.
rond 11.30 snel aankleden en op naar de bus op naar het vliegveld. Op het vliegveld kregen de kinderen een rondleiding: de kinderen keken hun ogen uit! Vooral bij de roltrap: zo een ding hadden ze nog nooit gezien. Dus sommige kinderen vol spanning, maar allemaal met veel schik de roltrap op. Het was voor hun echt een soort kermisattractie!
Na de rondleiding zijn we met de kinderen op zoek gegaan of we nog even een vliegtuig van dichtbij konden zien. Dit wilde ze nog heel graag. We vonden een vliegtuig wat dicht bij het hek stond en de kinderen hadden geluk want achter het vliegtuig steeg ook nog een vliegtuig op. Toen weer teug in de bus naar het weeshuis. Het was echt een heerlijke dag!
Om nog even terug te komen op mijn vorige titel: 'I beg you!', dit wordt hier veel gezegd door de verkopers en zo als je probeert af te dingen. Dit hebben we dus veel gehoord tijdens de onderhandelingen de afgelopen weken!
Ook bedankt voor alle reactie mbt mijn been. Toen ik de foto plaatste had ik niet beseft dat het er zo zichtbaar opwas (ik zag namelijk alleen een klein fototje). Het zag er erger uit dan het was, want het was vooral schaafwond! Alle kosten zijn er nu van af, dus alles gaat weer goed met het pootje! En nu alles maar weer even laten bij bruinen natuurlijk!
Tot snel! X
05 Juni 2008 - 18:43
Suus:
jeetje wat heftig zeg, van Seth!! Wel fijn dat jullie zo snel actie hebben ondernomen en het ziekenhuis voor hem betaalde! anders was het vast anders afgelopen! Wel goed wat jullie daar doen hoor!
Ben benieuwd naar de schoolreis!! Ziet er gezellig uit op de foto's
kus suus -
05 Juni 2008 - 21:13
Ymkje:
Ha die Joyce,
Wat een verhalen, zeg. Ik geniet volop hoor. (hoef zelf niet eens op reis zo!). Wat fantastisch dat je die kinderen zo'n schoolreisje kunt geven. De foto's spreken voor zich... Leuk om je zo te zien en te volgen. Je lijkt het naar je zin te hebben en volgens mij hebben ze daar een hele goeie aan je!
Way to go, girl.
Groet van Ymkje -
06 Juni 2008 - 06:51
Petra Van Veen:
Hoi nichtje,
Echt supergoed werk wat je daar doet!!! Het zal een hele ervaring voor je zijn, als ik de verhalen zo lees.
Heel veel succes nog!
Groetjes Petra -
06 Juni 2008 - 14:53
Cok:
dat was super!!! van jullie dat Seth op tijd naar het zieken huis gebracht is!!!! en een leuk \weeshuis /school\reisje?? om er lekker met zijn alle van te genieten ,ook handig als er kasten komen goed hoor alles. groeten en een knuffel xxx -
06 Juni 2008 - 18:00
Zusje Manon:
Hoi zus!
Je bent een held!!! (dat zeggen ze toch als je iemand leven hebt gered!) Het ziet er super gezellig uit zo met die kids. Allemaal een flinke lach op hun gezichtjes!!! Super mooie foto's en zo te zien gaat het met jou ook nog steeds goed.
Hier is het weekend dus met mij gaat het ook goed ;):P
Heel veel kussies, love you, miss you!!!
Zusje Manon -
07 Juni 2008 - 10:14
Ina:
Heftig ja maar ook mooi dat je op het juiste moment op de juiste plaats was.
Goed te lezen dat je nu zoveel al concreet hebt kunnen doen zeg en een prachtige foto van jou met die kleintjes bij je en tegelijkertijd aan het lesgeven.
Als ik je verhalen lees denk ik steeds van "goh, hoeveel schriftjes, onderbroekjes, lakentjes heb je nodig daar, ik stuur het wel op!
Veel succes weer!
Ina -
07 Juni 2008 - 16:55
Coby:
Hoi, Joyce, Dat was even schrikken, zeg. Maar goed dat je zo snel gehandeld hebt. Wat een leuk schoolreisje hebben jullie gedaan. Zoiets zou hier niet meer kunnen. Zij zijn nog blij met simpele dingen. Ik vind je verslaggeving ontzettend heerlijk om te lezen, dus ga zo door!!! Groetjes van Peter en Coby -
08 Juni 2008 - 09:15
Joke Lefeber:
Hallo Joyce,
gisteren van je moeder gehoord over jouw vrijwilligers werk en deze website. Wat een belevenissen allemaal zeg! Heftig ook.Succes verder. Je doet er geweldig goed werk!
Groetjes. -
08 Juni 2008 - 16:25
Juud:
Ola lief vriendinnetje!!Wat een super mooie intense pics, echt ontroerend om die kiddies zo te zien!Wat een aai over hun bol al niet kan dien!Wat een toestand allemaal met Seth, maar wat ontzettend goed dat je gewoon je eigen gevoel hebt gevoel!!YOU ROCK GIRL!!!En ja je bent echt een held;)!!Super lief dat je gister op mijn voicemail stond voor mijn pootje...na ja dat valt allemaal wel mee hoor in vergelijking met wat jij daar allemaal meemaakt!Er zijn wel ergere dingen in life!! We hebben gisteraaf nog ff op je geproost; dus ga vooral zo door met alle goede zorgen en let ook een beetje op jezelf:)!
Liefs Juud -
10 Juni 2008 - 11:31
Nien:
Hee meis nou nou tis niet niks wat je allemaal meemaakt zeg. Tis echt een andere wereld waar jullie je in begeven. Dan hebben wij het hier lang zo slecht nog niet. Ben benieuwd naar het reisje! Hier alles ok hoor NL geweldige ovewinning gister op Italië 3-0! Dikke kus ook voor tys en geniet er lekker van meis.
Dikke kus nien -
ik hou van je!!
xxx -
10 Juni 2008 - 18:51
Moeti:
Na het gesprek weer even diep adem gehaald, ben zo ontzettend trots op jullie.Dit was vast een van de reden dat jullie naar het zuiden moesten.Niets is toeval dikke knuf voor jullie allebij xx -
12 Juni 2008 - 09:43
Cok:
hoi, hoe is het met seth en de andere kinderen en jullie voetbal koors, wij worden al niewsgierig naar de wedstrijd met frankrijk, maak heel ghana maar fan van oooo oranje,gaat het goed met de financieen en zijn er nog veel spullen nodig groeten en eenknuffel xxx