Oproep voor hulp voor de behandeling van Lydia
Door: Joyce
Blijf op de hoogte en volg Joyce
14 Juli 2008 | Ghana, Accra
In mijn afgelopen berichten is te lezen geweest dat een van de kinderen van het weeshuis, Lydia (9 jaar oud, verstandelijk gehandicapt meisje), in het vuur gevallen was. Hierbij heeft ze haar hele rug en billen ernstig verbrand.
De verzekeringspapieren van Lydia waren niet in orde en er was geen geld in het weeshuis om voor de behandeling te betalen. Tyssyna en ik zijn hebben toen besloten haar naar het ziekenhuis over te laten brengen voor behandeling en dat ik de kosten zou betalen van geld dat ik van mensen in Nederland gekregen had. In de tijd dat de verzeking nog niet werkte zijn de kosten snel opgelopen. Inmiddels zijn de verzekeringpapieren in orde, maar blijven de kosten toch nog flink oplopen en is er een einde gekomen aan mijn finaciele middelen. Dit komt omdat bepaalde dingen niet vergoed worden door de verzekering, hierbij valt te denken aan: verband en watten, de kosten van het schoonmaken en verbinden van de wonden, het eten en drinken, luiers (die ze moet dragen omdat ze zichzelf vervuild), toilet artikelen, etc.
Lydia ligt nu 3 weken in het ziekenhuis en de wonden genezen langzaam. De artsen overwegen of de misschien plastische chirurgie nodig heeft om de grotere wonden dicht te laten gaan, hierover hoor ik binnenkort meer. Het vooruitzicht is in ieder geval dat ze voorlopig nog behandeling nodig heeft.
Sommige mensen hebben al aangeboden om geld over te maken om de verdere behandeling van Lydia te bekostigen. Voor het aanbod alvast erg bedankt! Graag zou ik een oproep willen plaatsen aan iedereen om zo mogelijk een financiele bijdrage te doen. Alle giften zijn van harte welkom!
Mocht het aan het einde van mijn verblijf in Ghana blijken dat ik geld van deze giften heb overgehouden, zal ik kijken naar een mogelijkheden om dit geld, voor eventuele verdere behandeling, op een goede wijze hier onder te brengen. Mocht dit niet mogelijk blijken zal ik voor het weeshuis voedsel en water kopen, dit aangezien er weinig en soms geen eten en drinken is voor de wezen die er wonen.
Voor mensen die willen doneren zijn dit mijn gegevens:
J.M. Warmerdam
Rabobank, te Lisse
Rek. num: 33 65 18 234
O.v.v: Donatie Ghana Brandwonden
Mijn ouders zullen er persoonlijk zorg voor dragen dat het geld overgemaakt wordt naar Ghana.
Bij voorbaat wil ik iedereen bedanken voor zijn aandacht en eventuele donaties.
Ps Hier onder zijn foto's van Lydia te vinden van voor het ongeluk. Door omstandigheden zijn de foto's van de bandwonden verloren gegaan en staan ze mij in het ziekenhuis niet toe om nieuwe foto's te maken.
15 Juli 2008 - 10:05
Tante Liesbeth:
Hoi liese Joyce.
Ik heb het geld al overgemaakt, fantastisch dat je onze hulp gevraagt hebt. Ik hoop dat veel mensen zullen reageren en vooral gaan storten.
Geef Lydia alvast maar een stevige knuffel van mij.
Liefs van LiesbethXXXX -
15 Juli 2008 - 14:43
Katharina:
Hi Joyce
Hartsikke goed dat je geld vraagt! Nu weet je tenminste dat je geld goed terecht komt, vertrouw er helemaal op dat jij dat goed regelt. Sterkte, en veel beterschap voor Lydia!
Zie ook even je mail, leuk om persoonlijk van je te horen!!
groetjes! -
17 Juli 2008 - 17:30
Yvette Kaandorp:
Hoi lieve meid,
uiteraard maak ik geld over naar de rekening. Dit project moet gewoon goed aflopen. Het is allemaal al erg genoeg. Oma belt me net op en doet meteen ook haar donatie, en lieve groetjes aan jou natuurlijk. Heel veel sterkte met alles en ondanks deze narigheid hoop ik dat je toch ook goed kunt genieten van alle andere dingen. XXXXXXX Yvette + Vee. -
17 Juli 2008 - 18:37
Mieneke:
Hey wijffie!
Jij kunt als je straks terug bent zo trots zijn op jezelf!! Ik ben het in ieder geval nu al!!Echt petje af hoor!
Hoop dat er genoeg geld binnenkomt om er voor te zorgen dat het weer goed komt met Lydia!Je zou wel willen dat je alle kindjes daar kunt helpen....maarja dat gaat nou eenmaal niet..
Was fijn om weer even je stem te horen dinsdag en te horen dat het allemaal goed met je gaat!
Tot over een paar weekjes!!
Dikke kus
18 Juli 2008 - 10:58
Marije:
he joyce!! ik ga ook wat overmaken!!komt het altijd goed terecht!! succes!! xx
18 Juli 2008 - 20:48
AnneMarie (Nienke):
Hoi Joyce,
ik volg je site met veel belangstelling. Top wat jij, de andere meiden en Roel allemaal doen cq gedaan hebben.
Vanzelfsprekend wil ik je helpen de voortzetting van de behandeling van Lydia mogelijk te maken. Heb geld naar de rekening overgemaakt en ik hoop van harte dat Lydia voorspoedig zal herstellen.
Zorg ook goed voor jezelf en geniet naast de zorg voor/om Lydia van het leven in Ghana.
Groetjes, de mamsie van Nienke -
25 Juli 2008 - 15:30
Cok:
we zijn net terug uit friesland het is daar goed.we hebben nog wat voor linda,het kamperen bij de boer is niet zo duur groetjes en eenknuffel xxx -
30 Juli 2008 - 12:06
Suus:
He meis,
Goed van je zeg waar je allemaal mee bezig bent! Zal ook wat geld overmaken. Ik hoop voor je dat het allemaal gaat lukken en dat het snel weer beter gaat met Lydia. Lukt het ook nog met die Amerikanen dat zij de behandeling voort zetten als jij weg bent?
Nou meissie tot snel kus suus -
01 Augustus 2008 - 19:50
Nien:
Hee lieverd heb je net aan de foon gehad. Heerlijk om weer ff lekker met je te kletsen. Heb geld overgemaakt. Hoop dat alles goed komt en dat je de behandeling kan voortzetten. Maak er een leuke avond van met die meiden en ik zie DE foto's snel!!... Dikke kus Nien -
03 Augustus 2008 - 12:38
Mieke Van Der Ploeg:
Hoi Joyce,
Petje af wat je daar allemaal voor die kindertjes doet.Ik hoorde van je moeder dat je financiele hulp gevraagd hebt voor Lydia. Graag willen wij ook een beetje bijdragen.
Groetjes de buurtjes Mieke en Dirk -
03 Augustus 2008 - 19:23
Mary Dofferhoff:
Hoi lieve joyce,
eindelijk ook een berichtje van mij.Je moeder moest mij ff helpen,maar het is gelukt hoera. Ik heb heelveel gelezen bij je ouders,en ben erg onder de indruk van wat jij daar betekent voor dekindertjes. Fantastisch.Ik blijf vanaf nu je contacten. Je vader is heel erg blij dat hij naar je toe kan gaan. Ze zijn nu allebei bij mij. we gaan een potje kaarten. dikke kus van mij en van jan en ook van je ouders.